tirsdag 26. oktober 2010

medietilsynet

Undersøkelser er gjort rundt hva forelder er mest redd/bekymret for i forhold til barn og internett.
Er de redd for porno?? (ikke nå lenger - de var det før)
Er de redd for seksuelle tilnærmelser fra voksne? Neida, ikke som hovedproblem.
Er de redd for at personliginformasjon kommer på villspor - jada sikkert det også
MEN hovedbekymringen til foreldre er faktisk er at ungene bruker for mye tid der.........

4 kommentarer:

  1. Har du en referanse på rapporten dette er hentet fra?

    SvarSlett
  2. Eg trur, utan å vite noko meir om rapporten, at den peiker på ei viktig utvikling, nemlig kor mykje tid born og unge tilbringer framfor skjermen. I psykisk helseveke, som me nett har gjennomført no, kom dette fram i forbindelse med tematikk knytt til psykisk helse. Søvn er jo viktig for at ein skal ha det godt, og det var fleire fagpersonar her som frarådde skjermar på soveromma. Helsesøster på Årstad Vidaregåande Skule ber "sine" helsesøstre om å fraråde skjerm på soveromma når dei er på heimebesøk til småbarnsfamiliar. Barnevakten (trur det er namnet) har jo også engasjert seg i ungdom og nettbruk og eit av deira råd er at datamaskinen bør stå i stova slik at ein har kontroll på kor mykje tid ungdommane bruker framfor skjermen, i tillegg til at aktiviteten kjem fram frå lukka rom.

    SvarSlett
  3. jeg får tilsendt rapporten fra medietilsynet, men den ligger ute elektron isk på tryggbruk.no

    SvarSlett
  4. Jeg skrev jo ikke hvor jeg hadde denne infoen fra - Jeg deltar (og er med og arrangerer) en konferanse mot mobbing i regi av Elev og lærlingombudet i Buskerud. Konferansen heter "Ikke på min vakt". Et av temaene ed digital mobbing og i den forbindelse hadde vi Helle Jacobsen fra Medietilsynet som holdt et innlegget "Hva vet vi om digital mobbing".

    I tillegg hadde vi en sterk personlig historie fra en jente som opplevde dette på kroppen - følg med i morgendagens innlegg her på denne kanalen....

    SvarSlett