tirsdag 21. september 2010

NDLA landssamling i Bergen


Læremidler på nett må være mer enn en digitalisert lærebok. Dette er et av hovedmålene til NDLA. De teknologiske mulighetene er der, det er bare opp til oss å utvikle gode verktøy for bruk.

Men hva kan nettet som ikke boka kan? Jo vi kan lenke og dypdykke det som for noen er interessant stoff men som for andre kan være for avansert, vi kan bruke animasjoner og ha interaktive oppgaver og spill.

Dette er vel og bra og ganske tradisjonelt og kjennt nå, men vi har også flere muligheter:)

NDLA lanserer nå snart et samskrivingsverktøy i etherpad, et notatverktøy, en annoteringsmulighet, en delingstjeneste og en mulihet via login til å designe eget brukergrensesnitt. Dette gir både lærer og elev eierskap til sidene og vil kunne være med og øke læringspotensialet.

Vi må sette læringsverktøyet inn i en sosial kontekst - noe som for oss digitale innvandrere er vanskelig å forstå, men som for de digitalt innfødte er helt naturlig.

Her er det helt klart mange muligheter framover, vi må bare prøve å se utenfor våre egne referanserammer og ta ibruk de mulighetene den nye teknologien gir oss - utfordringen er vår!

I morgen skal vi ha foredrag om framtidas skole i en digital virkelighet (Margreta Tveisme, Nordahl Grieg videregående skole) og en paneldebatt rundt temaet Digital didaktikk - hva skal framtidas skole være - utfordringer ift elevens og lærernes kompetanse. Midt i blinken for denne bloggen - jeg gleder meg, og skal rapportere til dere. Stay tuned :)

Forresten håper du likte bildet - tatt med iphone - postet rett på facebooken min og derifra og hit. I like:)



1 kommentar:

  1. Fint med stor aktivitet, og slik rapportering, Hanne. SEr at jeg har vært urettferdig mot gruppa di en kommentar jeg nylig la inn (På neste innlegg). De følger godt opp, egentlig.

    SvarSlett