tirsdag 14. september 2010

Bredbånd på skolebussen


Når mer og mer av undervisningen og elevens læringsarbeid blir avhengig av nettløsninger LMSer, NDLA etc er det enkelte politikere hos oss (i Buskerud) som spør seg om ikke det da også er rett og rimelig at elever med lang reisevei også skal få tilgang til nett på skolebussen. Enten ved netttilgang i bussen eller ved at elevene får et eget mobilt bredbånd.

Ikke en ulogisk tanke - dyrt antagelig, men skal elevene bruke denne tiden på bussen konstruktivt bør de jo ha mulighet til å få gjort lekser, lest til prøver, gjort ferdig en innlevering..... alt dette som har gjort lang reisevei litt mer meningsfylt for så mange elever opp gjennom tidene.

5 kommentarer:

  1. Det neste blir kanskje å ordne internett til dei som ikkje har det heime?

    Hvis infrastruktur og integrering av IKT i skulen allereie er på plass så er kanskje dette noko å sjå på?

    Eg vil tru at skuleleiarar nok har andre forslag til ting dei heller vil bruke pengane på.

    Det ser for øvrig ut som om Buskerud har kome langt i arbeidet med IKT.

    SvarSlett
  2. Ja du verden...disse politikerne. Høres ut som et valgkamputspill. Kanskje det kan bli roligere tider for bussjåførene? Jeg er enig med Mixmaster, politikerne bør i større grad ha dialog med skolelederne, det finnes kanskje andre behov som bør løses først. Men snedig var det i alle fall.

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. I det minste kunne de få spilt noen spill på veien hjem ...

    SvarSlett
  5. Høres helt logisk ut med nettilgang på skolebussen, syns jeg. Tenkt ut fra pedagogisk perspektiv, ikke økonomisk for det vet jeg ikke noe om. Det er sikkert noen nå som bruker bussturen til å lese/gjøre lekser ved bruk av bøker - da er det jo naturlig at de får nettilgang så de også kan fortsette med annet skolearbeid. Sånn som nettet etter hvert bygges ut ser jeg ikke at det er så utenkelig med tilgang på skolebuss når det allerede fins f.eks. på tog.

    SvarSlett