onsdag 3. november 2010

Nye muligheter med lydstatus fra tele2

En kollega av meg har akkurat prøvd ut å lage lydfiler med lydstatus

Et fiffig opplegg, men hva skal det kunne brukes til???? Noen som har forslag til bruk?


5 kommentarer:

  1. Eg forstår ikkje heilt kva du meiner med lydstatus... Kan du forklare? Har for øvrig, inspirert av og kreditert deg skrive eit " hald det gåande-innlegg" på bloggen vår:-)

    SvarSlett
  2. Litt begrensing at det bare er til Facebook dette går an. Om en klasse/gruppe lager seg en felles facebookside er det absolutt artig for elevene å lage radiosending etc? Begrensingene ligger kanskje i at bruken koster det samme som tellerskrittene ellers, og det er det vel ikke alle som har råd til?

    SvarSlett
  3. Dette er en mulighet via tele2 til å lese inn en lydsnutt (60 sek) og poste direkte til facebooksiden din.
    Men som Bjørg sier her er også begrensningen.... Jeg prøvde å embedde snutten inn her på bloggen, men fikk ikke det til.
    sjekk ut facebooksiden til Kirsti Slettevoll - der ligger et lite lydopptak hun gjorde på sin flotte sunnmørsdialekt.
    http://www.facebook.com/home.php#!/kirsti.slettevoll

    SvarSlett
  4. Aha. Takk for oppklaring. Det er jo også mogleg på Itsen å legge inn lydfiler. Pedagogisk kan jo dette vere ei form for tilpassing slik at elevar med lesevanskar også kan få høyre oppgåva. Og omvendt, at dei kan få lese inn svaret i stadenfor å skrive det.

    Det kan jo også vere ein mogleghet for elevane å lage podcast og legge ut ting på YouTube dersom dei skal lage radio- eller tv-sending.

    SvarSlett
  5. Og så er det fint å kunne bruke lyd for elever som ikke uttrykker seg så godt med skrift. Det finnes andre lydprogram som er fritt og gratis tilgjengelig. Audacity, for eksempel.

    SvarSlett